28 augusti 2008

En ny etapp har avverkats

Jaha, då har man äntligen varit på röntgen. Det blev en datortomografi, dock ej i skikt, utan endast på ytan. Inte för att jag vet vilken skillnad det gör. Men nu är det gjort. Det tog drygt fem minuter och jag låg och spände mig med smärtor längs hela ryggen medan flickan som tog bilderna stod i säkert förvar från strålarna bakom glaset. Nu tar det en vecka, sen får de resultatet. Ska bli spännande att se om det är ryggskott eller diskbråck. Som att välja mellan pest eller kolera kanske, men det ena är ju en kortare övergång, det andra är mer långvarit och kan leda till mycket fler allvarliga men. Så vi håller tummarna...

Förresten. Jag har visserligen inte skrivit så fasligt många inlägg fram tills nu, men det börjar bli ett par stycken, liksom jag ser att även en del människor har börjat titta in. Så jag är nyfiken, vilka är ni? Och framför allt, lämna gärna en kommentar ibland så jag vet vad ni tycker.

Hej!

18 augusti 2008

Sommaren 2008

Då var man tillbaka från semestern. Men inte i den form man trodde. Jag är nämligen sjukskriven until further notice pga ryggproblem. Eftersom jag ännu inte fått röntgen, väntar på remiss från stora stygga sjukhuset, så får jag snällt vänta hemma.

Men vad gjorde jag då under sommaren? Jo, kära läsare. Det ska jag berätta för er. Första veckan åkte jag, Johan och barnen och hälsade på mamma i hennes sommarstuga i Dalarna. I slutet av veckan tog vi ett par dagar i Ramis, där vi har en liten fjällstuga.


Andra veckan hyrde vi en båt och tog oss ut i Mälaren för att hälsa på diverse vänner och bekanta som Johans vän Jörgen, Dalmalms och min bror med familj. Det blev en helt underbar vecka med mycket sol, bad och roliga minnen.


Tredje veckan hade jag och Johan en barnlös semestervecka som spenderades med en hel del röjning i huset. Men vi hann även med en mysig middag på "Spisa hos Helena" på Kungsholmen, drinkar på Gondolen och en brännhet dag på Grinda i Skärgården.



Sista veckan åkte vi till farmor och farfar i Småland, som inleddes med alldeles underbara bad i vackra, varma och lena sjöar och slutade i sängbunden vila och enorma smärtor i ryggen.

Så nu är man hemma igen och är inne på sin tredje sjukskrivningsvecka. Vi får se vad röntgen visar, om den nu kommer. Tills dess får vi se vart framtidens vindar blåser.

Ha de!