
Världens godaste varma choklad serveras i restaurang Tusen i Ramundberget. På 1000 meters höjd, strax ovan trädgränsen ligger det nybyggda underverket -bäverhyddan om man så vill. Byggnaden ser nämligen ut lite som en bäverhydda med sin runda form, strikta inredning och mjuka björkträd som dekoration. Inne på restaurangen serveras lokal mat i en modern tappning, allt enligt samma anda som Ramundberget ofta levererar – lokalt, genuint och med gästen i centrum. Något jag lärt mig uppskatta som Ramis-missbrukare.

Det jag hade tänkt berätta innan minnena av chokladen mötte mina sinnen var att restaurangen ritades av Murman Arkitekter, samma gäng som även ritat de nya lägenheterna i SkiVillage i grannbyn Funäsdalen, som just nu är till salu.
Restaurangen nominerades till det internationella arkitekturpriset i kategorin Holiday på World Architecture Festival i Barcelona i år och vann!!

”The uncompromising commitment to modern Swedish design is a loyal gesture to the country’s contribution to modernism. It also indicates architects´ dedication to modernity. At the same time the form, which is based on the traditional use of timber tree trunks, links this project to the cultural and architectural history of Sweden.”
Grattis Hans Murman och Ulla Alberts på Murman Arkitekter och grattis Ramundberget!
Så glöm inte, åk till Ramundberget i vinter och se detta arkitektoniska mästerverk på egen hand. Och du, glöm inte att testa den varma chokladen.
– Towe –
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar