31 maj 2009

En dag i Hagaparken






Som vanligt är det flickan på bilden som har Copyright på de andra bilderna:

29 maj 2009

Följ min blogg

Har piffat till min blogg men lite nya features. Allt för att underlätta för mina läsare. Det har bland annat tillkommit en sökmotor högst upp i högermenyn och länkar under "Läsvärt" och "Pieces of life around me" har uppdaterats. Men inte nog med det. Nu har det äntligen kommit ett superenkelt sätt att följa min blogg utan att behöva logga in på en massa olika sidor, skapa ett nytt konto(gäller de som har Google, Yahoo!, OpenID eller AIM) eller hålla koll på när bloggen uppdateras. Genom att följa min blogg med Google FriendConnect får du enkelt hem ett mail, direkt i din e-mailbrevlåda! Testa själv. Klicka på FÖLJ under rubriken "Följ min blogg" som du hittar direkt under texten om mig i högerkanten på den här bloggen, följ därefter instruktionerna. Lycka till och välkommen till Yrväderstankar! Hoppas vi ses i kommentarerna...

Nytt jobb

Som flera redan förstått har jag alltså fått ett nytt jobb, som CRM & Online Marketing Executive Denmark på Brittiska Turistbyrån VisitBritain. Mitt arbete kommer att innefatta att skriva nyhetsbrev, blogga, idéspruta kampanjer, marknadsföra Storbritannien och uppdatera den danska hemsidan med nya spännande tips för destinationer eller events i Storbritannien. Jag kommer jobba i ett team av tre personer på marknadsavdelningen. En för Danmark, en för Norge och en för Sverige/Finland. Ett sjukt spännande och roligt jobb som jag tror att jag kommer stormtrivas med. Inte bara för att arbetsuppgifterna är roliga och utmanande, men också för att kollegorna på det nordiska kontoret verkar supertrevliga. Måndag blir min första dag på jobbet och jag ser fram emot det med stor förväntan…

Men trots att jag ännu inte börjat jobba, har jag redan smygstartat lite. Nu i veckan hade VisitBritain nämligen en Kick Off i London för alla anställda i Europa (European Gathering 2009), och jag var bjuden som ni redan hört lite om i mitt föra inlägg Taken by Storm. Fler inlägg om min Londonresa kan väntas på den här bloggen framöver. Lika så mina framtida förehavanden på VisitBritain med resetips och annat smått och gott. In the meantime hittar ni mer specifika restips om Storbritannien från mig och mina kollegor på nordiska VisitBritains blogg Mind the Gap.

I högerkant på denna blogg hittar ni länkar till både min danska VisitBritain-hemsida för de som är intresserade av vad jag arbetar med och den svenska VisitBritain.se för de som är intresserade av inspiration, Oyster Cards eller biljetter till London Eye osv. inför resan till Storbritannien.


Bilderna är copyright of VisitBritain

28 maj 2009

Taken by Storm

Kom hem efter två dagars vistelse i London i går kväll. Första dagen i London var i VisitBritains tecken. Mitt nya jobb. Det var European Gathering för alla anställda i Europa. Det skulle diskuteras historia, framtid och marknadsplaner, men framför allt låg fokus på Teambuilding. Mer om detta kommer senare.

Idag tänkte jag istället berätta om ett toppenställe jag hittade av en slump på dag 2 i London. Eftersom jag inte varit i London på flera år ville jag sightseea medan de andra gick på museum. Jag gick till alla de kända turistattraktionerna som London Eye, Westminister Abbey och Tower of London och eftersom jag älskar att gå blev det en vädigt lång promenad mellan alla attraktioner. När jag som bäst promenerade mellan London Bridge och Globe Theatre stötte jag på en bekant bild i ett fönster under ett hus. Bilden föreställde triangeln som prydde Pink Floyds album "The Dark side of the moon" från 1973 och det visade sig att jag klampat rakt in i en utställning av StormStudios. StormStudios är en samling frilansande fotografer under ledning av Storm Thorgerson och deras arbete genomsyras av surrealistiska element.

Bland konstverken fann jag flera kända motiv från andra stora band som Genesis, Muse, Scorpions, The Cranberries, Led Zeppelin och Peter Gabriel. När jag som bäst gick och tittade på alla fantasiska surrealistiska bilder fick jag chansen att börja prata med en av fotograferna. Han heter Rupert Truman och har arbetat med StormStudios i 15 år. Rupert berättade att Storm Thorgerson gick i skola med några av medlemmarna i Pink Floyd. Han fick göra fotografier för deras albumomslag och detta var starten på StormStudios framgångar. Den surrealistiska triangeln på "Dark side of the moon" har blivit en symbol för Pink Floyd och de flesta känner igen flera av StormStudios bilder. Dock känner få igen namnet på konstnärerna bakom bilderna vilket fotograferna vill ändra på och det förstår jag. Konstnärerna som skapat dessa mästerverk får inte falla i glömska. Jag kommer aldrig att glömma mitt besök på utställningen och jag skulle bli mycket lycklig om jag någon gång fick bli ägare av en äkta StormStudios print. Jag kan varmt rekommendera alla som ännu ej är bekanta med StormStudios att hålla utkik efter deras arbete eller besöka en av deras utställningar. Helt fantastiska bilder, väl värda ett besök!

Utställningen jag såg heter "Taken by Storm" och finns på OXO London Tower Wharf, South Bank 14 maj-31 maj. För information om kommande utställningar, besök StormStudios hemsida http://www.stormsight.co.uk eller anmäl dig till StormStudios nyhetsbrev genom att mejla ditt intresse till updates@stormsight.co.uk.


Bilderna är copyright of StormStudios och Towe Ejsing
http://intressant.se/intressant

24 maj 2009

Arbete på går'n







...and Hjortnäs after dark:

Copyright of Towe Ejsing

23 maj 2009

Hjortnäs i skymning




Copyright of Towe Ejsing

22 maj 2009

Så ska det låta...

Såg säsongsavslutningen av Så ska det låta på SVT i morse. Missade programmet i fredags. Åh, vad jag njuter av den timmen på fredagskvällarna. Det programmet har jag tittat på sedan det började och det är fortfarande, trots byte av programledare, lagledare och inredning, bland mina favoritprogram på teve. Jag kan erkänna att jag precis när de bytte tyckte att det var asdåligt av SVT att kicka det gamla gänget och att jag i ren protest lät bli att titta på programmet i nästan en hel säsong. Det var delvis för att jag tyckte att det var bra som det var. Varför sabba ett vinnande koncept? Men också delvis för att jag inte gillade att de valde att anställa Peter Settman i Ronny & Ragge istället. Men till slut kunde jag dock inte hålla mig från att börja titta på programmet igen. Jag blir ju på så gott humör av att sjunga med. Och trots hans plumpa skämt är Peter Settman faktiskt en bra programledare för det där programmet och jag följde ju faktiskt varje avsnitt av Sommarlov när det gick varje morgon under sommarlovet 1991.

Jag saknar den gamla ensemblen ibland, men repertoaren av låtar är numera mer ”up to date” och man kan oftast sjunga med i 90 % av låtarna istället för 70 % som tidigare. Jag tycker att man har blandat gamla klassiker och moderna hits på ett bättre sätt när man fått in lite yngre deltagare som kunnat komplettera de äldre artisterna.

Så med dessa ord vill jag bara säga - Snälla SVT, fortsätt med detta underbara program som förgyller min vardag!

20 maj 2009

Sveriges bästa konsultföretag?

Min syster var med i Ny teknik idag. Det handlade om Lunicore, konsultföretaget för studenter i Lund som byter VD varje år. Företaget startade 2004 och har sedan dess haft åtta VD:ar, snart nio. Min syster, Sine, var VD 2006-2007. Läs hela artikeln i Ny teknik.

18 maj 2009

Människan är jordens virus

Jag har så länge jag kan minnas haft en teori om att människan är ett slags virus som infekterar jorden och jordens sätt att försvara sig är att sätta igång immunförsvaret. Denna teori skapade jag mig redan som barn, då jag tyckte mig känna av att säsongerna klimatet förändrades. Sen är virus måhända ett felaktigt ordval om man ska dra riktiga vetenskapliga paralleller, men min poäng är att vi människor förökar oss i en takt som jorden inte klarar av och för att handskas med det problemet sätter jorden immunförsvar igång för att stabilisera den rubbade balansen.

Folk verkar uppdelade i två läger, där det ena lägret tror att man kan lösa problemet genom källsortering och det andra lägret anser att det inte finns en lösning på problemet då jordens värmecykler går upp och ner, det är bara att vänta ut. Jag tror att det i allra högra grad finns ett problem, och jag hoppas att det går att lösa (jag tänker inte sluta försöka), men jag tror också att vi tar för lättvindigt på jordens immunförsvar. Jag tror inte att det endast beror på jordens värmecykler, även om det givetvis spelar roll så tror jag att det framför allt är jordens reaktion på vår misshandel.

Mina åsikter som barn avfärdades av alla vuxna som onödig oro och framför allt felaktig och jag är visserligen fortfarande ganska ensam om denna teori i världen, men nu har jag förstått att jag i alla fall inte är den enda. Forskaren och biokemisten James Lovelock håller med mig om att man måste inse hur allvarlig situationen är och, precis som i vilken annan krissituation som helst, rusta sig för det värsta. Annars står vi där med byxorna nere medan jordens immunförsvar sakta tar död på oss alla. År 1969 skapade Lovelock Gaiateorin, en teori om att jorden har ett självreglerande ekosystem som anpassar den fysiska miljön efter de levande organismer som finns på jorden. Om något rubbar balansen, aktiveras mekanismerna som reglerar rubbningen. Ekonomen Thomas Robert Malthus varnade redan på 1800-talet om att jorden inte klarar av fler än en miljard människor, vilket är en oroväckande siffra när jordens befolkning närmar sig sjumiljardersträcket. Det finns andra forskare och anhängare av teorin, men vi är fortfarande ofattbart få.

Lovelock har en väldigt mörk, men tyvärr nog ganska realistisk syn på vår framtid och det jag tycker är alarmerande är inte hur skrämmande hans syn är utan hur lite regeringar i världen gör för att motverka att det händer. Det kommer att hända, frågan är bara hur man förbereder sig för det och att inte göra något alls är det dummaste man kan göra. Världens ledare talar om hållbar utveckling och växthuseffekter och försöker kamma in röster genom att uppmana folk att källsortera och köra mindre bil. Men man gör ingenting för att förstå hur man förbereder sig för kommande katastrofer. Vad som händer när jordens boendeyta blir allt mindre. Man talar inte om hur man löser problematiken med miljöflyktingar nu och i framtiden. Se bara alla som blev bostadslösa efter Katrina i New Orleans, hur mycket skog som ödelades efter orkanen Gudrun eller hur många som begravdes i husmassorna efter jordbävningen i Pakistan, alla samma år - 2005. Dessa naturkatastrofer kommer att bli fler i takt med att vi förstör jorden. Jordens försvarsmekanismer kommer att fortsätta att ”ge tillbaka” med översvämningar, orkaner, flodvågskatastrofer och vulkanutbrott till dess att balansen är återställd.

Och jag förstår den. Hade jorden varit en handlande varelse, hade den, liksom vi varit gjort vad den kunde för att göra sig av med den smärta och det obehagen som människan skapar. Vem skulle inte försöka bli av med problem som polarisarnas smältning, temperaturökningar, döende djurarter p.g.a. överpopulation, kolkraftverk, svaveloxidutsläpp, koldioxidutsläpp och flera andra fruktansvärda miljöpåverkningar som vi utsätter jorden för.

Men jorden är ingen tänkande, handlande varelse, även om jag skämtsamt uttryckte det så ovan, utan en planet med inbyggda mekanismer som utlöses när något påverkar en uppbyggd balans. Sen kan man hålla med eller inte hålla med, men att avfärda teorin med att säga att det är religion är att göra det enkelt för sig. Religion blir det om man menar att jordens mekanismer är tänkande och gör det av vilja eller reaktion, vilket inte är fallet i Gaiateorin.

Vidare håller jag med Lovelock om att kärnkraften i detta perspektiv är det minsta av våra problem. Kärnkraft är ingen framtidslösning, men det är just nu vårt enda alternativ. Sol-, vatten- och vindkraft räcker inte för att försörja den energiförbrukning människorna har och att ersätta kärnkraft med kol och andra fossila bränslen är inte ett alternativ. Fossila bränslen är i flera fall inte bara farliga för naturen, de är framför allt ändliga. Vi lägger allt för mycket tid på att stänga ner kärnkraftverk och allt för lite tid på att forska på andra alternativ. Lös energifrågan först, innan ni stänger ner de möjligheter vi har. Lägg mer forskningspengar på att hitta fler och bättre förnyelsebara källor. Men allra viktigast, förstå att detta är allvar och arbeta fram en plan för hur vi löser problemet. Att sticka huvudet i sanden gör ingen gott.

15 maj 2009

The Twingly ninja

In the world of internet finns det viktiga seo-funktioner som bloggping, googlespindlar och andra intressanta hittepeu-nymodernighets-tjofräs för att man ska kunna dirigera om så mycket trafik så möjligt till sin egen sajt. Det handlar om att skriva rätt ord i rätt följt, highlighta, länka och på annat sätt uppmärksamma de små krypen (spindlarna alltså) om att man finns. En funktion man som bloggare håller på en del med är bloggping. Till detta finns flera trevliga sajter som Bloggportalen, Nyligen.se och Technorati.

Skulle precis uppdatera min blogg på en av dessa sajter som heter Twingly, men råkade klicka på en extra bokstav i adressen. Då dock bilden nedanför upp i fönstret. The Twingly Ninja. Hahaha! Var bara tvungen att lägga in en bild av honom på min blogg:


Olika lön för lika arbete

Återigen har en artikel i tidningen Fokus väckt min diskussionsiver och denna gång även enorma irritation och upprördhet. Och ja, jag vet, mitt inlägg är en månad sen. Men varför göra saker när alla andra gör det? Och bättre sen än aldrig heter det ju. Till saken...

Artikeln diskuterade sophämtarnas strejk för ett par veckor sedan och jämförde deras 34 000-kronorslöner med vårdbiträdenas 19 000. Dessa yrken är ganska lika varandra i arbetsbörda. Man lyfter tunga lyft och man får acceptera en del obehagliga lukter. Men utöver det arbetar ett vårdbiträde med människor. De tar hand om våra gamla och sjuka. De måste vara kunniga i hur man hanterar människors sorg, uppgivenhet, ilska, glädje och andra känslor. De måste vara utbildade i hur man tar hand om människor som inte kan röra på sig, hur man ger dem mediciner eller hjälper dem till toaletten. De måste finna sig i anhörigas irritation över att det inte finns resurser att på ett bra sätt ta hand om deras föräldrar, döttrar, syskor eller äkta hälfter. Allt detta och jag har bara börjat. Ändå får de 15 000kr mindre i lön än sophämtarna. 15 000!!

I arbetarrörelsen har vi hela tiden arbetat under parollen ”Lika lön för lika arbete”, något som uppenbarligen inte gäller när man jämfört kvinnors löner med mäns. Men de senaste åren har lönerna faktiskt jämnat ut sig mellan kvinnor och män, men bara när man jämför jobb med samma titel. Jämför man skillnaderna mellan kvinnodominerade- och mansdominerade yrken är skillnaderna fortfarande lika stora. Så LO införde en jämställdhetspott år 2007 som skulle höja lönerna i kvinnodominerade yrken. Äntligen får man lite mer fokus på dessa yrken, tänkte jag. Men vad händer? IF Metall hotar att lämna LO om man gör samma försök igen. Varför är det så? Är IF Metall rädda att man helt ska glömma deras rättigheter? Självklart ska man inte glömma bort mansdominerade yrken med låga löner heller, men tror IF Metall att det är vad som händer för att man försöker jämna ut skillnaderna mellan manliga och kvinnliga yrken? Handlar det inte längre om jämställdhet och jämlikhet? Eller var det bara på den tiden då män inte var jämlika detta var viktigt? Glöm inte vad ni arbetar för, grabbar. Det handlar om ”Lika lön för lika arbete” och det handlar om rättvisa. Ni som vet hur svårt det kan vara med låga löner, hjälp de människor som har det värre. Ni vet ju hur det känns. Kan IF Metall tänka sig att hjälpa kvinnliga yrken lite på traven? Kan andra delar av samhället hjälpa de kvinnliga yrken lite på traven? För uppenbarligen hjälper det inte att gå på sex veckors strejk.

14 maj 2009

Jag vill ha ett jippo om slem och bajs

Läste ett större reportage om cancer ur en gammal Fokustidning imorse och jag måste säga att jag skäms lite. Jag går själv runt med ett Rosa band på min jacka. Inget fel med det. Men jag har inte tagit reda på att bröstcancer inte var del vanligaste orsaken till cancer. Jag har gått runt och trott att jag stödde en outforskad cancersort som drabbar kvinnor. Varför gjorde jag det? Jo, för att jag inte själv tog reda på hur det låg till. En kvinna som drabbats av tjocktarmscancer vill införa bruna bandet för alla med tarmcancer. Men, jag undrar varför vi delar upp välgörenheten på vilken typ av cancer vi har. Varför ska vi endast stödja vissa typer av cancer? Bör inte ALLA cancersorter prioriteras lika högt? Eller, som artikeln påpekar - "Borde inte patientbehov och medicinska skäl väga tungt för om en sjukdomsgrupp ska prioriteras?"

I artikeln skriver man att man på 80-talet valde att införa mamografi av politiska skäl. Det politiska trycket från kvinnoorganisationer och läkare var så hög att man inte kunde göra annat. Jättebra naturligtvis. Men varför skriker ingen så högt när det handlar om tabubelagda cancerformer som tjocktarmscancer? Enligt många läkare som Fokus var i kontakt med skulle tarmcancerscreening inte kosta mer än bröstcancerscreening.

Nä, detta är inte rätt. Alla som drabbats av en så förfärlig sjukdom som cancer bör ha samma möjligheter att överleva. Det ska inte bero på vilken typ av cancer man har, eller hur man fått den (läs rökning/lungcancer). Om det nu måste finnas jippon och cancergalor för att folk ska kunna tänka sig att skänka pengar tillvälgörenhet, så skulle jag vilja se en gala för ALL cancer, ett gigantiskt jättecancerjippo med kändisar som skämtar till förmån för ALLA cancerpatienter. Ett jippo om slem och bajs. Kan ni fixa det, tv4?

13 maj 2009

Saknar dig

Såg ett avsnitt av Gray’s Anatomy som gick på teve precis. I avsnittet ska Georges pappa opereras för cancer, men vaknar inte upp efter operationen. Familjen ställs inför valet om de ska låta honom leva med respirator, trots att organen slutat fungera, eller om de ska stänga av maskinen och låta honom somna in. Familjen väljer att stänga av respiratorn, och strax efter står George utanför sjukhusentrén och hans kollega Cristina kommer ut för att prata med honom. Hennes pappa dog när hon var nio år och hon vill visa att hon förstår hur han känner. George svarar och säger “I don’t know how to learn to live in a world where my dad doesn’t.” och svaret på den frågan är – Det lär du dig aldrig. När en förälder dör, dör en liten bit av den du var och den kommer aldrig tillbaka. Saknar dig och älskar dig, pappa. Världen kommer aldrig att bli den samma utan dig.

Social marknadsföring is the grej

Läser för tillfället en kurs i marknadskommunikation på distans och ska i veckan avsluta min case study. Uppgiften går ut på att intervjua ett företag om deras marknadsstrategier och koppla resultaten av intervjun till kurslitteraturen, som i det här fallet, liksom de flesta andra marknadsföringskurser betyder Philip Kotlers Principles of Marketing.

Jag valde att intervjua min sambos kusin som driver ett ascoolt företag som heter The Viral Company. De pysslar med social marknadsföring online och har gjort flera kända kampanjer som de hiphoppande Parlinotomtarna och Norrlands Gulds EM låt Nu tar vi guld. Jag tror de är inne på helt rätt spår. Marknadsföring på internet is the grej. Jag menar, vem har inte vidarebefordrat roliga reklamfilmssnuttar till sina vänner? Min syster gör det varje vecka i "Fredagskul" och människor över hela världen delar med sig av sådant de tycker är kul och vill att andra ska få se.

Nedan, ett litet smakprov på TVCs marknadsföring, en rolig och annorlunda reklamfilm som de gjorde för Svenska Spel:

12 maj 2009

Coolaste reklamen, ever!

Åh, vad jag hade velat vara på Liverpool street station då denna reklam attackerade morgontrafikanterna:

9 maj 2009

Bamse får tæsk

Surfade på You Tube med barnen nyss och stötte på den här videon. Vilka minnen ;)

Skavlan tillbaka i SVT i höst!

För ett par månader sedan så såg jag för första gången den norske Fredrik Skavlans talkshow i SVT och blev hooked. Så sjukt bra program! Det är sällan man ser en människa vara så duktig på att få fram det bästa ur människor. Göra dem självgående och fråga intressanta frågor som gör att gästerna släpper garden.

Nu har SVT bestämt att fortsätta succéprogrammet till hösten. Programmet som haft riktigt bra svenska och internationella personligheter med kommer att fortsätta i samma bana till hösten, men nu i samarbete med norska NRK, vilket betyder att vi svenskar kanske även kommer att lära känna sköna norska kändisar.

Wohoo! Vi ser fram emot vad du har att bjuda på till hösten, Skavlan!


Bilden är copyright of SVT

8 maj 2009

Apotekets monopol avvecklas

Såg debattpanelen på tv4 i morse som bland annat diskuterade Apotekets monopol som ska slopas den 1 juli i år. En av panelens debattörer (en moderat jag inte minns namnet på) argumenterade för att det var bra att slopa monopolet eftersom det enda apotek som har öppet dygnet runt i hela Sverige är Apoteket Scheele mitt i Stockholm. Helt absurt tycker jag också, men varför inte förorda apotek med längre öppettider? Jag kunde förstå argumentet om huruvida apotek skulle vara statliga eller privata, jag kan också tycka att vissa statliga institutioner skulle vara bättre i privat regi. Men detta var ett dåligt argument på ett lättlöst problem. Apoteket är statligt, ge direktiv på längre öppettider!

För att sedan gå till kärnan i problemet istället, ska Apoteket privatiseras? Jag tyckte att det var jätteskönt att ha tillgång till mediciner av alla de slag när jag var i Paris, men jag kom oftast därifrån med mycket fler mediciner än jag egentligen behövde. Apotekarna i Paris är nämligen inte bara serviceinriktade och kunniga utan även säljare. Jag har exempelvis aldrig tidigare i mitt liv behövt fem olika mediciner för lös mage, men i Paris kändes det absolut nödvändigt efter apoteksbiträdets långa utlägg om de olika medicinernas delverkningar.

Så frågan är, vill vi i Sverige ha tillgång till all typ av medicin alltid, med risk för att få i oss långt fler kemikalier än tidigare – Eller vill vi låta Apoteket sköta ansvaret och se till att vi får rätt information och hjälp utan vinstintresse? Precis som med Systembolaget så menar jag inte att lättillgänglighet är enkom positivt. Lättillgänglighet gör att folk kan skaffa mediciner som de kanske egentligen inte har behov av. Det ger dem också möjlighet att införskaffa det oftare än de hade gjort om Apoteket var stängt. När det bara är en aktör som har ansvaret för medicinerna, kan man också kontrollera i vilken utsträckning samma person köper mediciner. Så för att koppla ihop detta med min önskan att hålla öppet längre, så tycker jag också att apoteket inte ska vara tillgängliga dygnet runt. Däremot kan det vara bra att tillgängligheten till akuta mediciner som insulin och bromsmediciner ska ökas på vissa platser i landet. Inte bara stockholmarna ska få denna ynnest.

Sen kan jag tycka att viss typ av medicin kan tas ur Apotekets monopol. Däribland finns nikotintuggummin som redan finns i vanliga butiker, samt andra lättare receptfria mediciner som inte skadar kroppen vid missbruk. Här hittar man exempelvis hostmedicin för barn, Alvedon och andra produkter som idag säljs på Apoteket Shop.

Även medicinska produkter som kräver recept på grund av hanteringskraven kan diskuteras om det behöver vara monopoliserat. Häribland finns t ex kontaktlinser som inte kan missbrukas, däremot kan de skada ögonen vid felhantering varför recept krävs för att linsbärare kontinuerligt får nya recept och uppdaterade hanteringsinstruktioner. Försäljning av linser från privata bolag är inte skadligt för personernas hälsa så länge riktlinjerna följs. Detta gäller vid all typ av privatisering av behandling av människor som skolor, äldrevård, sjukhus och apotek. Däremot anser jag inte att man ska privatisera försäljningen av mediciner som bromsmediciner, antidepressiva, Ritalina, Abstral eller andra starkt beroendeframkallande medel(eller rent av skadliga vid felanvändning). Ordspråket ”Flera kockar” är tillämpbart här.

7 maj 2009

LensWay öppnar butik

Nu har LensWay äntligen fått en butik, där man kan prova glasögonen som säljs på nätet. Detta är ett otroligt lyft för LensWay då kunderna ofta efterfrågar en möjlighet att prova bågar som inte går att skicka ut till kunderna. Grattis LensWay till det nya tillskottet!

Läs mer om den nya butiken på Stinsens köpcentrum i Sollentuna i Dagens Handel

4 maj 2009

Du ville være stolt idag, far!

Tænkte på dig i dag far, over hvor stolt du ville have været hvis du kunne se mig nu. Jeg er så glad og ville have gjort hvad som helst for at få dele den glæde med dig, ligesom før. Se nu hvad din stædighed om hvor viktigt det var med dansk var for os børn. Hvis du var her, er jeg sikker på at du havde været glad for min skyld og grinet så hele huset rystede, på den måde kun du kan. Jeg savner dig.